Tehdään sujuvuudesta kilpailuetunne

Tervetuloa Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla -hankkeen kotivisulle.

Hanke vastaa moninaisiin tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin ravintola-alalla. Hanke parantaa alalla työskentelevien osaamista, työn sosiaalista kestävyyttä, työhyvinvointia ja ravintolaliiketoiminnan tuottavuutta huomioiden alan lähtökohdat ja erityispiirteet esimerkiksi digitaalisissa ratkaisuissa.

Hankkeen tärkeänä lähtökohtana on se, että ravintola-alalla voidaan luoda kilpailuetua panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin sekä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen rinnakkain. Henkilökuntaa osallistaen ja digitaalisia ratkaisuja ja vieraanvaraisia kohtaamisia yhteen sovittaen voidaan luoda parempaa ravintola-alan työelämää.

Hankkeessa on viisi toimenpidekokonaisuutta, joista kukin ryhmähankkeen viidestä ammattikorkeakoulun osatoteuttajasta koordinoi yhtä. Tampereen ammattikorkeakoulu on hankkeen päätoteuttaja. Osatoteuttajina ovat Satakunnan ammattikorkeakoulu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Lab-ammattikorkeakoulu.